قوانین و مقررات و سبک های بازی با فوتبال دستی-ایران سی نت

بررسی اجمالی فوتبال دستی
قوانین فوتبال دستی به شرح زیر است:
فوتبال دستی وسیله ای ورزشی است که می تواند به عنوان ابزار بازی و سرگرمی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این ورزش بر سبک بازی فوتبال بنا شده و به دلیل علاقمندی های زیادی که نسبت به آن وجود دارد سمت و سوی رقابتی پیدا کرده و ورزشی کاملا حرفه ای به شمار می رود.
صرف نظر از سطح مهارت شما این بازی شگفت انگیز بسیار جذاب بوده و می تواند ساعات خوشی را برای شما به ارمغان بیاورد.
احتمالا بعد از این که این قواعد را بخوانید و با خطاهای این بازی آشنا شوید، تصمیم می گیرید که قانونی بازی نکنید!
اما توصیه ما به شما این است که با توجه به این که استان خراسان رضوی به تازگی شروع به استعدادیابی در این زمینه کرده است تا می توانید با قواعد این بازی به درستی آشنا شوید تا شاید در «مسابقات قهرمانی استان»* که ۱۷ بهمن ماه برگزار خواهد شد قهرمان شوید.
جزوه هایی چند ده صفحه ای درباره قوانین ریز و درشت این بازی نوشته شده است که برای شرکت در مسابقات جهانی باید حتما و حتما رعایت شود.
اما در این جا به پایه ای ترین و مهم ترین این قوانین اشاره می کنیم. لطفا قبل از شروع فعالیت در این رشته حتما این قوانین را مطالعه کنید تا بازی به صورت اشتباه برای تان عادت نشود که بعد بگویید:
«ترک عادت موجب مرض است». در پایان این را بدانید که قوانین این بازی تا حدودی شبیه به فوتبال پایی است!
بازیکنان باید با لباس و کفش ورزشی مناسب در مسابقات شرکت کنند. پس با شلوار لی یا کفش پاشنه بلند مسابقه تان را شروع نکنید!
در ابتدای مسابقه برای مشخص شدن این که چه کسی بازی را شروع کند از سکه استفاده می شود.
کسی که برای اولین بار یا بعد از گل خوردن بخواهد بازی را شروع کند توپ را جلو پای بازیکن وسط قرار می دهد و با صدای بلند به حریف اعلام آمادگی می کند. تا زمانی که حریف اعلام آمادگی نکرده است نمی توان بازی را شروع کرد. حتما در شروع بازی باید توپ بین دو آدمک میانی به حرکت دربیاید و بعد از یک مکث کوتاه ضربه زده شود. پس بی خیال اصل غافل گیری در ابتدای مسابقه شوید.
نکته مهم: از این به بعد جریمه حرکات اشتباه اعلام خطا خواهد بود. درباره نحوه اجرای خطا هم باید بدانید که هر سه خطایی که یک تیم مرتکب شود یک ضربه پنالتی به حریفش تقدیم خواهد شد! توپ بر روی نقطه پنالتی که کنار مهاجم وسط قرار دارد، کاشته می شود و توسط مهاجمان زده می شود.
صحبت کردن در حین بازی خطا محسوب می شود. نکته جالب تر این است که حتی نفس کشیدن با شدت و یا نچ نچ کردن هم خطا محسوب می شود. زمانی که تیمی به گل رسید می تواند خوشحالی از خود بروز دهد، ولی در حین بازی باید سکوت را رعایت کند.
ضربه زدن به میز و لرزاندن آن در حین بازی خطا محسوب می شود. همیشه دو داور در طرفین میز می ایستند و انگشت شست خود را بر روی میز قرار می دهد. اگر لرزشی را احساس کند به تیم خاطی اخطار خواهد داد. حواس تان باشد اخطارهای تان سه تا نشود!
هر تیم بعد از زدن گل، باید شمارنده کنار زمینش را یکی افزایش دهد. حال اگر بر اثر جوگیری یا آلزایمر فراموش کنند این کار را انجام دهند و بازی را شروع کنند گل آن ها پرپر خواهد شد و برای زدن آن دوباره باید تلاش کنند!
اگر توپی وارد دروازه شود اما به علت شدت زیاد ضربه زننده، توپ به داخل زمین برگردد گل محسوب می شود و بازی متوقف خواهد شد.
چرخاندن میله بیش از یک دور یعنی ۳۶۰ درجه خطا محسوب می شود. پس دسته را بین دو دست تان نگیرید و همین جوری بچرخانید تا شانس به شما رو بیاورد و توپ و دروازه بان و دروازه را به هم بدوزید !
زمانی که توپ زیر میله ۲ یا ۳ آدمکی است، بازیکن ۱۵ ثانیه فرصت دارد تا ضربه بزند در غیر این صورت خطا اتفاق خواهد افتاد. این زمان برای میله ۵ آدمکی ۱۰ ثانیه است. اگر توپ در زیر پای بازیکن شما باشد و حریف تان میله اش را الکی به کناره های زمین بکوبد زمانی که به شما فرصت داده شده است دوباره از اول شروع خواهد شد و شما ۱۰ یا ۱۵ ثانیه فرصت خواهید داشت. پس تا می توانید اعصاب حریف تان را برهم بزنید.
به توپی که بین دو بازیکن به صورتی قرار بگیرد که هیچ کدام نتوانند به آن ضربه بزنند توپ مرده می گویند. توپ مرده در هر قسمت از زمین متعلق به بازیکنی است که توپ به دروازه بان او نزدیک تر است. توپ را برمی دارد و بازی را از زیر میله دو آدمکی شروع می کند. حالا اگر توپ دقیقا در وسط زمین مرد! توپ متعلق به تیمی است که آخرین گل را خورده است.
اگر بر اثر شدت ضربه توپ از زمین خارج شود اوت اتفاق افتاده است و تیم حریف بازی را از زیر میله دو آدمکی اش شروع می کند.
زمانی که توپ در زیر پای بازیکن تان قرار دارد نباید دست تان را از روی میله بردارید و اگر این اتفاق افتاد نمی توانید از اصل غافل گیری استفاده کنید! یعنی باید حداقل بین دو بازیکن پاس کاری کنید و بعد ضربه تان را بزنید.
این را بدانید که هم چون تمام رشته های ورزشی، اشتباهات داوری جزو بازی می باشد و در صورت این اتفاق باز هم مثل تمام رشته های ورزشی باید احترام داور حفظ شود! حالا اگر دوست نداشتید حفظ کنید جریمه شما در مرحله اول، اعلام برد به نفع حریف تان و در مرحله دوم جریمه نقدی و در مرحله سوم محرومیت شما و تیم تان از مسابقات خواهد بود. حالا باز با داورها شوخی کنید!
زمان بازی فوتبال دستی
در مسابقات انفرادی و تیمی، بازی در ۵ نیمه ۱۵ دقبقه ای برگزار می شود و زمان استراحت در هر نیمه ۳۰ ثانیه منظور می شود.
بازیکن و یا تیمی برنده مسابقه خواهد بود که ۳ نیمه از ۵ نیمه بازی را برده باشد. معمولا تعداد گل های هدف در فوتبال دستی ۵ الی ۱۰ گل است اما در برخی از سیک های بازی فوتبال دستی تعداد نهایی ۷ گل است.
خطا در فوتبال دستی
در بسیاری از مسابقات ورزشی بروز اعمالی که منافی قوانین و مقررات باشدخطا محسوب شده و مستوجب تذکر، اخطار و جریمه است. که این قاعده در مسابقات فوتبال دستی نیز اعمال می شود.
در این قسمت بروز عواملی که در این ورزش خطا محسوب می شود را بیان می کنیم.
۱- به گردش درآوردن میله بیش از ۳۶۰ درجه و نگهداری بیش از اندازه توپ خطا محسوب می شود.
۲- به حرکت درآوردن میز و یا انجام هر نوع حرکتی غیر از میله ها و حتی گفنگو و صحبتی که موجب حواس پرتی رقیب شود خطا منظور می شود.
۳- ترک کردن بازی بدون دریافت تایم اوت و برداشتن دستها از روی میله ها خطا محسوب می شود.
۴- ضربه وارد کردن به میز بازی خطا بشمار می آید. همواره دو داور در کنار میز قرار دارند و انگشت شصت خود را بر روی قرار داده و چنانچه حرکت و یا لرزشی از جانب میز احساس کنند به بازیکن و یا تیم خطا کار اخطار خواهند داد.
۵- جا به جایی مداوم دستان بر روی میله های که توپ در زیر پای آدمک میله قرار ندارد خطا محسوب می شود. زیرا این عمل با هدف پرت شدن حواس تیم و یا بازیکن حریف صورت گرفته است.
به طور کلی انجام هر نوع حرکتی که موجب پرت شدن حواس حریف شود خطا بشمار می آید.
۶- آغاز بازی بدون اطلاع از آمادگی حریف و عدم اعلام خطا محسوب می شود. البته بازیکن و یا تیم حریف ۳ ثانیه زمان برای اعلام آمادگی خود دارد اما چنانچه بازیکن آغاز کننده پاسخ حریف را نشنیده و اقدام به بازی کند مستحق دریافت اخطار و تذکر است.
۷- درخواست تایم اوت بیش از اندازه خطا محسوب شده و در برخی موارد موجب اعلام بازنده بودن و یا محرومیت از مسابقات را به همراه خواهد داشت.
۸- همگامی توپ در اختیار میله سه و یا دو آدمکی قرار دارد بازیکن تنها ۱۵ ثانیه زمان دارد تا ضربه به توپ وارد کند. در صورت پایان یافتن زمان و عدم ضربه خطا محسوب خواهد شد. این قانون برای میله پنج آدمکی در زمان ۱۰ ثانیه قابل اجراست.
چنانچه توپ در اختیار میله و آدمک قرار داشته باشد و بازیکن و یا تیم حربف عمدأ میله خود را به کناره های میز کوبیده و یا میز را به لرزش درآورد برای ایشان اخطار و برای صاحب توپ زمان مجددأ از ابتدا محاسبه خواهد شد.
نکته ای که در قوانین فوتبال دستی حائز اهمیت است این است که، هر بازیکن و یا تیمی که مرتکب سه خطا شود یک ضربه پنالتی به نفع حریف انجام خواهد شد. به این شکل که توپ در روی نقطه پنالتی مشخص شده بر روی میز قرار داده شده و بازیکن می تواند با هریک از مهاجمان خود که مایل است ضربه بزند.
سبک های بازی فوتبال دستی
به طور کلی ۶ سبک بازی در دنیای فوتبال دستی وجود دارد که این سبک ها با نام کشور صاحب سبک شناخته می شوند.
کشورهایی مانند: فرانسه، ایتالیا، آمریکا، اسپانیا، جمهوری چک، و آلمان شش کشور صاحب سبک در ورزش فوتبال دستی محسوب می شوند که به شناخت هریک از آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
سبک آلمانی فوتبال دستی
سبک فوتبال دستی آلمانی با نام *کیکر* شناخته می شود. این سبک به جهت قدمت بسیار بالای این بازی در آلمان از میزهای کاملت ری نیز برخوردار است.
سرعت بسیار زیاد بازی مقداری دشواری این سبک را زیاد کرده است. بعضی از میزهای این سبک از آکریلیک و یا شیشه به همراه آدمک و توپی از جنس پلاستیک شاخته می شوند که توپ در هنگام بازی با سرعت بسیار زیادی حرکت کرده و قطعات لغزنده میز باعث سرعت بیشتر توپ می شوند.
میله های سبک آلمانی جزوء روان ترین میله ها محسوب می شوند که کنترل توپ را بیش از حد انتظار دشوار می کند. در این سبک بازی آلمانی میتوان یک بازی قدرتی را به زیبایی به نمایش گذاشت.
سبک فرانسوی فوتبال دستی
در سبک فرانسوی میز فوتبال دستی دارای میله های تلسکوپی است که آدمک ها از جنس فلز (آلومینیوم) هستند. همچنین توپ آن از جنس چوب پنبه ساخته شده و جنس میز شباهت بسیاری به کفپوش های پلاستیکی دارد. به طور کلی در این سبک شاهد بازی آرام تری هستیم.
نکته ای که در این سبک بازی مهم است اینست که، عبور توپ باید کاملا صحیح از خط دروازه انجام شود و به نوعی تداعی کننده یک فوتبال واقعی است.
سبک آمریکایی فوتبال دستی
در سبک آمریکایی، بازی بر کنترل، نگه داشتن توپ و ضربه های هدفمند دلالت دارد و به نوعی ارائه دهنده یک بازی ترکیبی است.
میزهای این سبک از جنس چوب و توپ آن از پلاستیک فشرده مقاوم ساخته می شود. در این سبک ۳ آدمک در جلوی دروازه قرار گرفته می شود که در مقایسه با سایر سبک ها متفاوت است.
سبک اسپانیایی فوتبال دستی
فوتبال دستی اسپانیایی سبکی استثنایی است که با توجه به بازی بازیکنان و تمرکز و هماهنگی بین چشم ها و دستان یک بازی مهارتی را به نمایش می گذارد.
طراحی میزهای این سبک شکل دقیقی از فوتبال است که در آن یک دوازه بان، ۳ دفاع، ۳ هافبک و ۴ فوروارد طراحی شده است که در آن آدمک ها دارای یک چند انگشت هستند که بیانگر آن است که با منطق فوتبال واقعی طراحی شده است.
طراحی سطح میز به گونه یک میدان منحنی است که توپ به مرکز میز هدایت می کند این طراحی سبب می شود تا توپ در مقابل بازیکن قرار گرفته و تکنیک نگهداری و ضربه به توپ بازیکن به چالش کشیده شود.
سبک ایتالیایی فوتبال دستی
سبک ایتالیایی را می توان ترکیبی از همه سبک ها دانست که، در ساخت میزهای این سبک از شیشه در کف میز برای سرعتی تر نمودن بازی و ورقه های از جنس پلاستیک در اطراف محوطه بازی برای کم کردن سرعت توپ طراحی شده است.
سبک جمهوری چک فوتبال دستی
فوتبال دستی در جکهوری چک با نام FOTBLAEK و یا KALCO معرفی می شود. سبک بازی چک بیشتر شبیه بازی آلمانی و آمریکایی است که بازیکنان تلاش بسیاری در کشیدن میله ها برای حفظ تعادل توپ و ضربه هدفمند انجام میدهند.
طراحی این میزها به گونه ای است که از یاتاقان و بلبرینگ در میله ها استفاده نشده است و این باعث سخت تر شدن حرکت میله ها می شود.